» Sarcococca hookeriana var digyna 'Purple Stem'

Sarcococca hookeriana var digyna 'Purple Stem'

Product informatie

Nederlandse naam: Vleesbes
Bloeitijd: Januari - Maart
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm

Sarcococca hookeriana var digyna 'Purple Stem' of Vleesbes - Informatie:

De naam 'Purple Stem' dankt deze Vleesbes aan de paarskleurige stengels. Door deze paarse twijgen is de Sarcococca hookeriana var digyna 'Purple Stem' een opvallendere verschijning dan zijn soortgenoten met groene stengels. Ze steken mooi af tegen het glimmend groene blad dat bij deze variant wat smaller en langwerpiger van vorm is. Sarcococca bloeit in de wintermaanden met sterk geurende witte bloemen die roze gekleurde bloemhoofdjes hebben. Later in het jaar komen er van rood naar zwart kleurende bessen aan deze tuinplant. 

 

Standplaats:

Bij voorkeur op een plek zetten waar de hete middagzon niet komt. Als de Sarcococca hookeriana var digyna 'Purple Stem' te lang in de zon staat dan verdwijnt de glanzend donkergroene bladkleur. Het is een laag wintergroen én winterbloeiend heestertje en combineert daardoor prima met bladverliezende vaste planten. 

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien van deze tuinplant is niet noodzakelijk. Wat langere scheuten van de Sarcococca hookeriana var digyna 'Purple Stem' kunnen eventueel in het voorjaar weggeknipt worden. Om de glanzend donkergroene bladkleur te behouden kan in het groeiseizoen een keer voeding gegeven worden zoals bijvoorbeeld Culterra of koemestkorrel.De Sarcococca hookeriana var digyna 'Purple Stem' | Vleesbes koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.