Rhus typhina - hoogstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Fluweelboom
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: geelgroen
Bladkleur: Groen
Decoratieve vrucht: Ja
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 49 cm
Beschrijving

Rhus typhina of Fluweelboom - Informatie: 

Rhus typhina vind je meestal als een heester die uitgroeit tot een kleine meerstammige boom. Deze variant is wat opvallender omdat deze één rechte stam heeft en als 'hoogstam boom gekweekt is. De Fluweelboom kan tot 6 meter hoog worden en groeit breed uit. De naam Fluweelboom heeft de plant te danken aan zijn fluweelachtige jonge takken. In het najaar krijgt de Rhus typhina een oranjerode herfstkleur. De Fluweelboom bloeit in juni-juli met geelgroene, grote, decoratieve pluimen, die in de herfst donkerrood verkleuren en nog tot in de winter aan de takken blijven zitten. 

 

Standplaats:

Deze tuinplant staat het liefst op een beschutte plaats in de zon of halfschaduw in een licht vochtige, humusrijke bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en onderhoud:

Snoei is eigenlijk niet nodig; de tuinplant blijft van nature zeer decoratief. Afgebroken takken kunnen in de winter, bij vorstvrij weer, helemaal worden teruggeknipt. Ook kunnen oude, vormverstorende takken dan worden weggesnoeid als verjongingskuur. Let op de uitlopers van de Fluweelboom: deze kunnen meters verder uitschieten en moeten meteen worden verwijderd.

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.

 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Rhus typhina - hoogstam | Fluweelboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.