U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Rhus typhina 'Tiger Eyes' - XL | Fluweelboom | Tuinplantenwinkel.nl

Rhus typhina 'Tiger Eyes' - XL

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Fluweelboom
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Geel/groen
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/100 cm
Beschrijving

Rhus typhina 'Tiger Eyes' of Fluweelboom XL-serie - Informatie:

De Rhus typhina 'Tiger Eyes' - XL is een opvallende, decoratieve verschijning. Deze grillig groeiende boom heeft een struikvormig karakter. Dat komt door zijn afgeplatte kroon. Deze tuinplant is geschikt als parasol boven een terras. Bijzonder is ook de vorm en de kleur van de geelgroene bladeren op een roze steeltje. Deze bladeren kleuren in de herfst oranjerood. De Goudbladige fluweelboom bloeit onopvallend, maar na de bloei ontstaan er decoratieve  fluweelrode vruchtkolven.

 

Onderhoud en snoei:

Plant de Rhus typhina 'Tiger Eyes' net als bamboe in een metselkuip met een open bodem, omdat deze tuinplant worteluitlopers vormt, daardoor kan gaan woekeren en overlast geven. Of steek regelmatig de scheuten af. Dat is ook een oplossing om deze fraaie gele heester een plek in de tuin te kunnen geven. Plant de Fluweelboom in de zon of halfschaduw in een goed doorlaatbare, humusrijke bodem. Aan de grondsoort worden verder geen eisen gesteld. Deze boom verdraagt zeewind en luchtverontreiniging goed. Aan het einde van de winter of in de vroege lente mag er een weinig gesnoeid worden. Behoud hierbij zoveel mogelijk de natuurlijke vorm. De leveringshoogte bedraagt 60 tot 100 cm.

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.

 

 

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Rhus typhina 'Tiger Eyes' - XL | Fluweelboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.