Menu
Geen producten gevonden

» Rhus glabra 'Laciniata' - XL

Rhus glabra 'Laciniata' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Gladde fluweelboom, Gladde sumak
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Geel/groen
Bladkleur: Groen met herfstverkleuring
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 250 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 30/50 cm

Rhus glabra 'Laciniata' of Gladde fluweelboom, gladde azijnboom of gladde sumak - Informatie:
In het najaar is deze gladde sumak of gladde fluweelboom niet te missen. Het bijzondere blad verkleurt dan naar gele, oranje en dieprode tinten. Deze struik, waarvan de bladeren iets weg hebben van een varen, kan uitgroeien tot een meerstammige, kleine boom van ongeveer tweeëneenhalve meter. De bloei is minder opvallend en valt in het voorjaar. Er verschijnen dan groenige aren. Er zijn mannelijke en vrouwelijke bloemen. De vrouwelijke bloemen zullen vruchten maken die een fluweelrode kleur krijgen aan het einde van de zomer. De mannelijke bloemen vallen na de bloei af. In de zon zijn de herfstkleuren vaak het mooist.

Standplaats:
De Rhus glabra 'Lanciniata' is een zeer gemakkelijke tuinplant die weinig eisen stelt aan de standplaats en grondsoort, maar staat het liefst in de zon of halfschaduw.

 

Snoei en onderhoud:

De Gladde fluweelboom maakt worteluitlopers en kan daardoor ook op andere plekken rondom de moederplant uitlopen. Deze kunt u het beste weghalen voordat ze uitgroeien tot nieuwe struiken. Het kan wel zorgen voor overlast in een nabijgelegen gazon of in een vaste planten border. Houd hier dus rekening mee.De Rhus glabra 'Laciniata' - XL | Gladde fluweelboom, Gladde sumak koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.