Rhus glabra 'Laciniata' - XL

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Gladde fluweelboom, Gladde sumak
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Geel/groen
Bladkleur: Groen met herfstverkleuring
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 250 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 30/50 cm
Beschrijving

Rhus glabra 'Laciniata' of Gladde fluweelboom, gladde azijnboom of gladde sumak - Informatie:
In het najaar is deze gladde sumak of gladde fluweelboom niet te missen. Het bijzondere blad verkleurt dan naar gele, oranje en dieprode tinten. Deze struik, waarvan de bladeren iets weg hebben van een varen, kan uitgroeien tot een meerstammige, kleine boom van ongeveer tweeëneenhalve meter. De bloei is minder opvallend en valt in het voorjaar. Er verschijnen dan groenige aren. Er zijn mannelijke en vrouwelijke bloemen. De vrouwelijke bloemen zullen vruchten maken die een fluweelrode kleur krijgen aan het einde van de zomer. De mannelijke bloemen vallen na de bloei af. In de zon zijn de herfstkleuren vaak het mooist.

Standplaats:
De Rhus glabra 'Lanciniata' is een zeer gemakkelijke tuinplant die weinig eisen stelt aan de standplaats en grondsoort, maar staat het liefst in de zon of halfschaduw.

 

Snoei en onderhoud:

De Gladde fluweelboom maakt worteluitlopers en kan daardoor ook op andere plekken rondom de moederplant uitlopen. Deze kunt u het beste weghalen voordat ze uitgroeien tot nieuwe struiken. Het kan wel zorgen voor overlast in een nabijgelegen gazon of in een vaste planten border. Houd hier dus rekening mee.

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.

 De Rhus glabra 'Laciniata' - XL | Gladde fluweelboom, Gladde sumak koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.