Koelreuteria paniculata

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Chinese vernisboom
Bloeitijd: Juli - Augustus
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 cm
Door ons geleverde potmaat: Ø 42 cm
Beschrijving

Koelreuteria paniculata of Chinese vernisboom - Informatie:

De verklaring van de naam van de Koelreuteria paniculata brengt ons naar Duitsland, naar dhr.  Joseph Koelreuter; hij heeft de boomsoort ontdekt. Paniculata verwijst naar de pluimvormige bloeiwijze. De Koelreuteria paniculata is een kleinere boomsoort. In deze vorm wordt hij aangeboden met een doorgaande stam met kroon. De kroon van de Chinese vernisboom groeit wat grillig uit, totdat er uiteindelijk een bijna volmaakt ronde kroon ontstaat. De bladeren zijn groot en geveerd. De grote pluimvormige bloemen die in de zomer aan de Koelreuteria paniculata verschijnen, zijn opvallend geel van kleur. Na de bloei komen er lampionachtige vruchten aan de Chinese vernisboom. Deze boom heeft nog vele andere gebruikte Nederlandse namen: Blaasjesboom, Blazenboom, Koelruit en Lampionboom zijn allemaal voorkomende namen voor dezelfde boom.

 

Standplaats:

Koelreuteria paniculata staat het liefst op een beschutte plaats in de zon of gefilterd zonlicht in een waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en onderhoud:

De Chinese vernisboom verdraagt snoei slecht; verwijder alleen met de nodige zorg in de vroege lente dode takken.

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.

 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Koelreuteria paniculata | Chinese vernisboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.