Parrotia persica - hoogstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Vlamboom
Bloeitijd: Februari - Maart
Bloemkleur: Rood (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 45 cm
Beschrijving

Parrotia persica of Perzisch ijzerhout - Vlamboom - Informatie:
Parrotia persica is een zeer mooie boom. Hij is afkomstig uit het Midden-Oosten en werd in de 19e eeuw veel in landschapsparken toegepast. Deze variant van de Vlamboom heeft een stam met kroon, zodat hij uitgroeit tot een echte boomvorm. Parrotia perscica bloeit in februari - maart met rode bloemen, krijgt mooi glanzend blad en de herfstverkleuring is werkelijk schitterend. Echt de moeite waard om deze boom als solitair in de tuin te plaatsen. 

 

Standplaats:

Parrotia persica staat bij voorkeur in de zon of halfschaduw (als het kan in de ochtend) in een vochthoudende bodem. Meng in het plantgat aanplantgrond met bestaande aarde voor een snelle aangroei van de tuinplant.

 

Snoei en onderhoud:

Perzisch ijzerhout - hoogstam enkel begeleidend snoeien; dat wil zeggen dat alleen schurende takken, gebroken takken en dubbele toppen verwijderd moeten worden. Snoeien kan door het jaar heen.

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van de Vlamboom verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Parrotia persica - hoogstam | Vlamboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.