» Rhus typhina 'Dissecta' - XL

Rhus typhina 'Dissecta' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Fluweelboom
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Groen/geel
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Decoratieve vrucht: Ja
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 2 tot 4 meter
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm

Rhus typhina 'Dissecta' of Fluweelboom XL-serie - Informatie

Rhus typhina 'Dissecta' - XL bloeit in juni-juli met geelgroene, grote, decoratieve pluimen, die in de herfst donkerrood verkleuren en nog tot in de winter aan de takken blijven zitten. De boom vormt een brede en afgeplatte kroon; de tuinplant is eigenlijk meer een struik dan een boom. Het fluweelachtige blad van de Rhus typhina 'Dissecta' is zeer diep ingesneden en lijkt wel wat op varenbladeren. De takken zijn behaard en voelen zacht aan wat de Nederlandse naam Fluweelboom verklaart. Rhus typhina 'Dissecta' krijgt in de herfst oranjerode bladeren, die daarna afvallen en is goed vorstbestendig.

 

Snoei en onderhoud:

Deze tuinplant staat het liefst op een beschutte plaats in de zon of halfschaduw in een licht vochtige, humusrijke bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Snoei is eigenlijk niet nodig; de tuinplant blijft van nature zeer decoratief. Afgebroken takken kunnen in de winter, bij vorstvrij weer, helemaal worden teruggeknipt. Ook kunnen oude, vormverstorende takken dan worden weggesnoeid als verjongingskuur. Let op uitlopers van de Fluweelboom: deze kunnen meters verder uitschieten en moeten meteen worden verwijderd.

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Rhus typhina 'Dissecta' - XL | Fluweelboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.