Menu
Geen producten gevonden

» Rhus typhina 'Golden Selection' - XL

Rhus typhina 'Golden Selection' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Fluweelboom, Azijnboom of Sumak
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Geel/groen
Bladkleur: Groen met herfstverkleuring
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 300 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/100 cm

Rhus typhina 'Golden Selection' of Fluweelboom, sumak of azijnboom - Informatie:
Net als alle andere fluweelbomen verkleurt ook het blad van deze vorm in het najaar naar allerlei warme kleuren. Wat is het verschil, horen we u denken. De naam 'Golden Selection' komt niet uit de lucht vallen. Het blad van deze selectie is diep ingesneden en heeft een geel-groene gloed die het blad prachtig laat oplichten. Hoe lichter de standplaats, hoe lichter het blad kan worden. De bloei is lichtgroen in het voorjaar. Aan de vrouwelijke bloemen ontwikkelen zich fluweelrode vruchten die samen de zo karakteristieke, fluweelrode pluimen vormen. Bij jonge planten is de bloei vaak nog afwezig.

Standplaats:
De Rhus typhina 'Golden Selection' is een vrij makkelijke tuinplant die weinig eisen stelt aan de standplaats en bodem. Bij voorkeur staat ze op een goed vochthoudende en humeuze grond. We raden daarom aan om bij het planten wat aanplantgrond door de aarde heen te mengen. Zo zorgt u voor een goede start. 

Snoei en onderhoud:

Snoei is niet nodig maar wel mogelijk. De snoei vindt het beste plaats in de periode vanaf eind augustus tot en met  december. De Fluweelboom maakt worteluitlopers en kan daardoor ook op andere plekken rondom de moederplant uitlopen. Deze kunt u het beste weghalen voordat ze uitgroeien tot nieuwe struiken. Het kan wel zorgen voor overlast in een nabijgelegen gazon of in een vaste planten border. Houd hier dus rekening mee bij het kiezen van de standplaats.De Rhus typhina 'Golden Selection' - XL | Fluweelboom, Azijnboom of Sumak koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.