» Crocosmia 'Emily McKenzie'

Crocosmia 'Emily McKenzie'

Product informatie

Nederlandse naam: Montbretia
Bloeitijd: Augustus - September
Bloemkleur: Oranje
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 70 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Crocosmia 'Emily McKenzie' of Montbretia - Informatie:

De Montbretia is een knolgewas dat in de winter in de grond kan blijven zitten. De Crocosmia 'Emily McKenzie' kan dus tot op zekere hoogte tegen strenge vorst. De Crocosmia 'Emily McKenzie' krijgt als een van de laatste Montbretia's zijn bloemen. De bloemkleur van deze variant is donkeroranje. In combinatie met andere soorten heeft u dus een langere periode bloemen. Daarnaast combineren Montbretia's ook prachtig in een vak met laagblijvende siergrassen. Na de bloei ontwikkelt de tuinplant zaaddozen. Deze zijn zeer decoratief. Ze beginnen groen, maar kleuren later vaak roodachtig. Het is zeker de moeite waard om deze te laten zitten. Montbretia is trouwens prima geschikt als snijbloem.

 

Standplaats:

De Crocosmia 'Emily McKenzie' staat bij voorkeur op een plek in de zon. Daarnaast is het voor het overleven van de knol in de winter van belang dat de grond goed draineert. Bij natte periodes in de winter mag de knol niet gaan rotten, omdat hij te lang nat blijft. 

 

Snoei en onderhoud:

De Crocosmia 'Emily McKenzie' heeft tijdens vorstperiodes wat extra aandacht nodig. Leg dan een laag blad rondom de voet van de plant of leg er een oude deken overheen. Dit beschermt de tuinplant tegen de ergste kou. Knip de Montbretia niet in de wintermaanden, maar pas in het vroege voorjaar terug tot net boven de grond.De Crocosmia 'Emily McKenzie' | Montbretia koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.