Humulus lupulus 'Nordbrau'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Hop
Bloeitijd: Juli - Augustus
Bloemkleur: Geel/groen
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Pot 14x11 cm
Beschrijving

Humulus lupulus 'Nordbrau' of Hop - Informatie:

Humulus lupulus 'Nordbrau' is een snelle groeier. Geef een Hop de ruimte en geniet in de nazomer van prachtige bellen die ook goed gedroogd kunnen worden. De tuinplant geeft een sprookjesachtig effect als ze in een oude (fruit)boom mag groeien. De 'bellen' verschijnen aan het einde van de zomer en zijn ook erg sierlijk om te drogen; bovendien zijn ze een belangrijk element voor het brouwen van bier en het bereiden van kruidenbitters. In de winter sterft de tuinplant bovengronds af om in het voorjaar weer omhoog te schieten. Houd er rekening mee dat Hop ondergronds ieder jaar breder wordt. Hop moet voor verticale groei geholpen worden met een draad- of hekwerk.

 

Standplaats:

Humulus lupulus 'Nordbrau' is een tuinplant uit de hennepfamilie, groeit zowel in de zon als in de schaduw, is winterhard en bladverliezend.

 

Snoei en onderhoud:

Snoei verouderde takken rigoureus tot vlak boven de grond weg, zodat jonge, frisse scheuten meer ruimte en licht krijgen. Verder is het goed om de plant te begeleiden en te leiden in de juiste richting. 

 

LET OP:

VOORJAAR: Waarom is mijn hop nog niet of nauwelijks te zien? Dit komt omdat hop elk jaar helemaal afsterft tot op de grond en dan weer in een jaar maximaal uitgroeit. De Humulus lupulus 'Nordbrau' | Hop koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.