Ceratostigma willmottianum

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Loodkruid
Bloeitijd: Juli - Oktober
Bloemkleur: Blauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 70 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Beschrijving

Ceratostigma willmottianum of Loodkruid

Ceratostigma willmottianum is een laagblijvende heester, die bloeit van juli tot de eerste vorst. De blauwe bloemen hebben een zeer bijzondere kleur. Mede door de combinatie van bloemkleur, bloeitijd en beperkte hoogte is het eigenlijk de vraag waarom deze tuinplant nog niet vaker wordt toegepast. Naast de bloemkleur is ook de herfstverkleuring spectaculair. In combinatie met de staalblauwe bloemen levert dat een waar kleurenspektakel op.

 

Standplaats Ceratostigma willmottianum

Loodkruid staat het liefst in een vochtige, waterdoorlatende bodem in de volle zon, maar groeit ook prima in de schaduw; daar is de herfstkleur wel minder spectaculair. De tuinplant is geschikt als solitair in een kuip op het balkon of terras en als vakbeplanting in de border.

 

Ceratostigma willmottianum snoeien en onderhouden

Dek de voet van Ceratostigma willmottianum in de winter af met bladeren of stro als bescherming tegen strenge vorst. Alle bladeren vallen in de winter af. Snoei de tuinplant pas na de winter terug tot ongeveer 20 cm boven de grond.De Ceratostigma willmottianum | Loodkruid koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.