Syringa pinnatifolia

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Sering
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 250 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 23 cm
Beschrijving

Syringa pinnatifolia of Sering

Syringa pinnatifolia is een bijzondere soort sering, die in eerste instantie geen sering lijkt te zijn. De bladeren zijn beveerd en donkergroen van kleur. De helderwitte bloemen van de Syringa pinnatifolia staan in kleine, open trosjes bij elkaar. Op latere leeftijd krijgt de tuinplant een mooie, afschilferende stam. De Sering is geschikt als solitair in de border of op het grasveld, heeft een onregelmatige vorm, groeit flink uit, maar is in de grotere border ook goed te combineren met andere heesters. De bloemen zijn erg gewild als snijbloem. Syringa pinnatifolia is goed winterhard en verliest in de herfst zijn bladeren.

 

Standplaats Syringa pinnatifolia

Syringa pinnatifolia staat het liefst in de zon of halfschaduw(hoe meer zon hoe uitbundiger de bloei) en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Syringa pinnatifolia snoeien en onderhouden

Knip na de bloei vormverstorende twijgen van Syringa pinnatifolia weg en verwijder meteen oude, uitgedroogde takken, zodat nieuwe, frisse scheuten van de tuinplant voldoende licht en ruimte krijgen.De Syringa pinnatifolia | Sering koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.