Andromeda polifolia 'Blue Ice'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Lavendelheide
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Grijsblauw
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 40 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Beschrijving

Andromeda polifolia 'Blue Ice' of Lavendelheide - Informatie:

De Nederlandse naam dankt dit kleine heestertje aan de grijs kleurige langwerpige blaadjes. Daarmee heeft hij wel wat weg van de groeiwijze en kleur van de Lavendel. In het voorjaar krijgt de Andromeda polifolia 'Blue Ice' vele kleine roze bloemetjes. Met zijn grijs/blauwe gloed past hij perfect als contrast tussen groenkleurige wintergroene planten. Daarnaast wordt deze tuinplant ook vaak gecombineerd met heide planten. Beide zijn zuurminnend, dus kunnen prima samen in dezelfde border worden aangeplant. Daarnaast volgt de Andromeda polifolia 'Blue Ice' de bloeitijd van de Winterheide mooi op, waardoor er (zeker samen met zomerheide) een hele lange periode bloemen aanwezig zijn in een combinatieborder.

 

Standplaats:

Zoals hierboven al genoemd, is de Andromeda polifolia 'Blue Ice' zuurminnend. We raden daarom ook aan om bij het aanplanten ruim tuinturf te gebruiken. Verder staat de Lavendelheide bij voorkeur op een plek in de zon of halfschaduw. 

 

Snoei en onderhoud:

Snoei van de Andromeda polifolia 'Blue Ice' is niet noodzakelijk, maar voor het behoud van een compacte groeiwijze, kan deze tuinplant na de bloei wat teruggeknipt worden. Let er hierbij op dat niet tot op het kale dikkere hout teruggesnoeid wordt. De kans bestaat dat de Lavendelheide dan niet meer uitloopt.De Andromeda polifolia 'Blue Ice' | Lavendelheide koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.