U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Hyacinthoides non-scripta | Boshyacint | Tuinplantenwinkel.nl

Hyacinthoides non-scripta

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Boshyacint
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Blauw
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 10 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 25 cm
Plantafstand: 5-10 cm
Bolmaat (omtrek): 7/8 cm
Inhoud verpakking: 25 stuks
Beschrijving

Hyacinthoidus non-scripta of Boshyacint - Informatie:

In tegenstelling tot zijn grootbloemige gecultiveerde soorten, is deze variant van de Hyacint een ware expert in het vermeerderen en verwilderen. Onder boomsingels kan de Hyacinthoidus non-sripta prima zijn weg vinden en in een aantal jaar uitdijen tot een tapijt van blauwe bloemen. De Nederlandse naam is ook niet voor niks Boshyacint of zelfs Wilde Boshyacint. Kenmerkend voor deze soort is dat de bloemen maar aan één kant van de bloemstengel verschijnen.

 

Standplaats:

Bij voorkeur staat de Hyacinthoidus non-sripta op een plekje in de halfschaduw of schaduw. Volle zon dient vermeden te worden. Als beplanting onder bomen en grote heesters is de Boshyacint ideaal.

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Hyacinthoidus non-sripta tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 10 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). Zorg ervoor dat de grond tijdens warme en droge periodes niet uitdroogt. Dit is vooral belangrijk als de bloembollen onder bomen zijn aangeplant.

 

Hyacinthus non-sripta komt elk jaar terug en verwildert (vermeerdert) gemakkelijk. Knip het loof voor het beste resultaat na de bloei niet direct weg, maar laat het nog een week of 6 staan. Als u ook het zaad wilt gebruiken voor de vermeerdering, dan dienen de uitgebloeide bloemaren van de Boshyacint te blijven staan totdat ze dor en uitgedroogd zijn. De Hyacinthoides non-scripta | Boshyacint koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.