Parrotia persica 'Bella' - beveerd

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Vlamboom
Bloeitijd: Februari - Maart
Bloemkleur: Rood (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 36 cm
Door ons geleverde hoogte: 200 tot 250cm
Beschrijving

Parrotia persica 'Bella' of Perzisch ijzerhout / Vlamboom - Informatie:
De Parrotia persica Bella-beveerd vindt zijn oorsprong in het Midden-Oosten en werd in de 19e eeuw veel in landschapsparken toegepast. Deze tuinplant groeit langzaam op tot een kleine boom van 5 tot 7 meter. Hij wordt vaak gebruikt als solitair. De Bella heeft een ovaalronde, eivormige groeiwijze en is hierdoor ook geschikt als straat- of laanboom. De beveerde bladeren van de Perzische ijzerhout-Vlamboom 'Bella' lopen in het voorjaar roodgerand uit; de herfstverkleuring kan vrij vroeg op gang komen, maar de bladeren blijven tot diep in de herfst hangen.

 

Standplaats:

Perzisch ijzerhout / Vlamboom houdt van zon of halfschaduw met het liefst een plekje in de ochtendzon, met een bodem die voldoende vocht bevat. De leveringshoogte bedraagt 200 tot 250 cm.

 

Snoei en onderhoud:

Schurende en gebroken takken en dubbele toppen van de Parrotia persica moeten verwijderd worden. Eventuele vormsnoei kan dan meteen ook in juni of juli op een bewolkte dag.

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.

 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!
De Parrotia persica 'Bella' - beveerd | Vlamboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.