» Parrotia persica 'Bella' - XL+

Parrotia persica 'Bella' - XL+

Product informatie

Nederlandse naam: Vlamboom
Bloeitijd: Februari - Maart
Bloemkleur: Rood (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 45 cm
Door ons geleverde hoogte: 140/160 cm

Parrotia persica 'Bella' of Perzisch ijzerhout / Vlamboom XL+ serie - Informatie:

Parrotia perisica ‘Bella’ heeft de Nederlandse naam Vlamboom gekregen. Het groene blad van deze struik krijgt in het voorjaar al een rode rand. De herfstverkleuring treedt vroeg op, maar de bladeren blijven nog tot lang in het najaar aan de tuinplant. Zo kunt u gedurende lange tijd genieten van de prachtige tinten geel, oranje en rood. Oorspronkelijk komt deze plant uit het Midden-Oosten en daarom wordt deze ook wel Perzisch ijzerhout genoemd.

 

Standplaats:

Plaats de Parrotia persica ‘Bella’ in een licht vochtige bodem in de zon of halfschaduw. We raden aan om bij het planten de aarde in het plantgat te verrijken met aanplantgrond.

 

Snoei en onderhoud:

Schurende en gebroken takken en dubbele toppen van de Parrotia persica 'Bella' moeten verwijderd worden. Eventuele vormsnoei kan dan meteen ook in juni of juli op een bewolkte dag.

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.

 

 

Voor alle grote planten in de XL+ serie klik hier De Parrotia persica 'Bella' - XL+ | Vlamboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.