» Sycoparrotia semidecidua - beveerd

Sycoparrotia semidecidua - beveerd

Product informatie

Nederlandse naam: Sycoparrotia
Bloeitijd: Februari - Maart
Bloemkleur: Rood
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Half wintergroen
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 43 cm

Sycoparrotia semidecidua - beveerd of Sycoparrotia - Informatie:

Sycoparrotia semidecidua is een kruising tussen Sycopsis sinensis en Parrotia persica. De naam Sycoparrotia is een samentrekking van Sycopsis en Parrotia, semidecidua betekent letterlijk half afvallend en heeft betrekking op het semiwintergroene karakter van de boom. De Sycoparrotia behoudt een groot deel van het blad bij een milde winter en laat dan het blad pas tussen januari en maart vallen. Het blad van x Sycoparrotia semidecidua is langwerpig, glanzend, dik en groen. Van oktober tot januari kleurt een deel van het blad afwisselend geeloranje, rood en violet. Na de bladval aan het eind van de winter bloeit de boom op het kale hout. De bloemen beginnen bruinzwart en verkleuren daarna door naar geel. Na de bloei loopt de boom weer uit met glanzend groene bladeren.  

 

Standplaats:

Sycoparrotia staat graag in de zon of halfschaduw, op een lichtvochtige grondsoort. De boom staat liever wat droger dan op te natte grond. 

 

Snoei en onderhoud:

De Sycoparrotia behoeft weinig tot geen snoei, heeft geen last van ziektes of plagen en is erg sterk door het harde hout. Tijdens strenge winters kunnen jonge takken een stukje invriezen, de boom herstelt hier echter goed van.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!
De Sycoparrotia semidecidua - beveerd | Sycoparrotia koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.