» Parrotia persica 'Persian Spire' - XL

Parrotia persica 'Persian Spire' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Vlamboom
Bloeitijd: Februari - Maart
Bloemkleur: Rood (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 250 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 70/90 cm

Parrotia persica 'Persian Spire' of Perzisch ijzerhout - Vlamboom XL-serie - Informatie:

Parrotia persica ‘Persian Spire’ is de kleinste en meest compacte variant van de Parrotia’s. De tuinplant heeft een slank en zuilvormig postuur waardoor deze Parrotia meer lijkt op een struik dan op een boom. Ook het blad is wat kleiner dan bij de andere varianten. In de herfst zullen deze bladeren zorgen voor schitterende kleuren die uw tuin direct in een prachtig herfstdecor zullen veranderen. In het voorjaar loopt de plant uit met prachtig rood aangelopen bladeren. In de nazomer komen de herfstkleuren al voorzichtig tevoorschijn. In het najaar verkleurt het blad naar allerlei tinten geel, oranje en rood.

 

Standplaats:

Parrotia persica 'Persian Spire' is een gemakkelijke tuinplant die graag op een zonnige of halfbeschaduwde standplaats groeit. Een goed doorlatende maar vochtige bodem wordt goed verdragen. We raden aan om wat tuinturf door de aarde te mengen in het plantgat.

 

Snoei en onderhoud:

De Vlamboomkan na een tiental jaren een hoogte bereiken van ongeveer 250 centimeter. Uiteindelijk kan de struik/boom uitgroeien tot een hoogte tussen de 250 en 400 centimeter. Indien u Perzisch ijzerhout flink wilt snoeien, is het aan te raden dit in de winter te doen als het niet vriest. Een kleinere snoei kan het gehele jaar door plaatsvinden. Door te snoeien is de hoogte goed zelf te bepalen. Dit maakt deze tuinplant geschikt voor elke tuin. 

 

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Parrotia persica 'Persian Spire' - XL | Vlamboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.