U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Sycoparrotia semidecidua 'Purple Haze' - beveerd | Sycoparrotia | Tuinplantenwinkel.nl

Sycoparrotia semidecidua 'Purple Haze' - beveerd

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Sycoparrotia
Bloeitijd: Februari - Maart
Bloemkleur: Rood
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Half wintergroen
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: Tot 3 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 32 cm
Door ons geleverde hoogte: 250 tot 300cm
Beschrijving

Sycoparrotia semidecidua 'Purple Haze' - beveerd of Sycoparrotia - Informatie:

Sycoparrotia semidecidua is een kruising tussen Sycopsis sinensis en Parrotia persica. De naam Sycoparrotia is een samentrekking van Sycopsis en Parrotia, semidecidua betekent letterlijk half afvallend en heeft betrekking op het semiwintergroene karakter van de boom. De Sycoparrotia behoudt een groot deel van het blad bij een milde winter en laat dan het blad pas tussen januari en maart vallen. Het blad van Sycoparrotia semidecidua 'Purple Haze' is langwerpig, glanzend, dik en groen met een licht paarse gloed. Van oktober tot januari kleurt een deel van het blad afwisselend van oranje-rood naar violetpaars. Het grootste verschil met Sycoparrotia semidecidua is de herfstkleur en het ietswat fijnere blad. De Sycoparrotia semidecidua 'Purple Haze' heeft een paarsere en nog opvallendere verkleuring. Na de bladval aan het eind van de winter bloeit de boom op het kale hout. De bloemen beginnen bruinzwart en verkleuren daarna door naar geel. Na de bloei loopt de boom weer uit met glanzend groene bladeren.  

 

Standplaats:

Sycoparrotia staat graag in de zon of halfschaduw, op een lichtvochtige grondsoort. De boom staat liever wat droger dan op te natte grond. 

 

Snoei en onderhoud:

De Sycoparrotia behoeft weinig tot geen snoei, heeft geen last van ziektes of plagen en is erg sterk door het harde hout. Tijdens strenge winters kunnen jonge takken een stukje invriezen, de boom herstelt hier echter goed van.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

 De Sycoparrotia semidecidua 'Purple Haze' - beveerd | Sycoparrotia koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.