Menu
Geen producten gevonden

» Gypsophila paniculata

Gypsophila paniculata

Product informatie

Nederlandse naam: Pluimgipskruid
Bloeitijd: Juli - Augstus
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 70 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Gypsophila paniculata of Pluimgipskruid - Informatie: 

In tegenstelling tot de repens-varianten is de Gypsophila paniculata juist een opgaande vorm van het Gipskruid. De Gypsophila paniculata kan zomaar 70 cm tot op sommige plekken zelfs 100 cm hoog worden. Een leuke overeenkomst met de andere soorten zijn de kleine bloemetjes die de hele zomer aan deze tuinplant verschijnen. Gypsophila paniculata komt het beste tot zijn recht in het midden van de border en is vanwege zijn open groeiwijze een perfecte opvulplant. Deze tuinplant is goed winterhard.

 

Standplaats:

Gipskruid staat bij voorkeur op een zonnige, niet te vochtige plek; is bestand tegen zoute zeewind en stelt weinig eisen aan de grondsoort, maar heeft een lichte voorkeur voor een kalkhoudende bodem.

 

Snoei en onderhoud:

U kunt Gypsophila paniculata in de wintermaanden terugknippen. Pluimgipskruid zal dan in de lente snel weer uitschieten en nieuwe knoppen aanmaken, zodat u in de zomermaanden kunt genieten van de bloemenzee van deze prachtige, lage, vaste plant!

 

Voor meer tips over het toepassen van vaste planten klik hier!  De Gypsophila paniculata | Pluimgipskruid koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.