» Alstroemeria Ligtu Hybriden Mix - wortelstok

Alstroemeria Ligtu Hybriden Mix - wortelstok

Product informatie

Nederlandse naam: Incalelie of Peruviaanse lelie mix
Bloeitijd: Juli - Augustus
Bloemkleur: Kleurenmix
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Winterhardheid: Matig winterhard
Planttijd: Maart - Mei
Verkrijgbaar: Februari - Mei
Hoogte volgroeide plant: 100 cm
Bolmaat (omtrek): N.v.t.

Alstroemeria Ligtu Hybriden Mix als wortelstok of Incalelie of Peruviaanse lelie mix als wortelstok - Informatie:

Alstroemeria is een kleurrijke zomerbloeier die u waarschijnlijk kent van de bloemist. Daar worden de bloemen zeer regelmatig gebruikt voor in boeketten. Ook in de tuin kunt u echter genieten van deze exotisch aandoende bloemen. De Incalelie bloeit in verschillende kleuren. In deze mix vindt u een verscheidenheid aan kleuren.

 

Alstroemeria planten en verzorgen

De wortelstokken kunnen worden geplant in het voorjaar. De planten is goed winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius, mits de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig.

De bloemstelen reiken tot een hoogte tussen de 50 en 100 centimeter. De plant laat zich door zijn losse groeiwijze goed combineren met vaste planten en siergrassen. Op een zonnige standplaats voelt de incalelie zich het beste thuis.

 

De bloei duurt lang en kan de hele zomer tot diep in het najaar aanhouden. Oude bloemhoofden kunnen verwijderd worden om de bloeitijd te verlengen.

 

Alstroemeria Ligtu overwinteren

De Incalelie is vrij goed winterhard, maar kan op vochtigere en natte gronden vaak ten prooi vallen aan rotting. Houdt hier rekening mee bij het aanplanten. Als de plant een aantal jaren op zijn plek staat is hij beter bestand tegen te vorst.

 

Voor de zekerheid dekt u de plant in het najaar toe met een laag afgevallen blad, mulch of bijvoorbeeld stro. Hiermee beschermt u de wortelstokken tegen extreme vorst.

 

Als u de Alstroemeria Ligtu in een pot heeft staan, kunt u deze het beste wel vorstvrij en op een koele standplaats overwinteren. Zet de plant dan met pot en al op een vorstvrije, doch koele plek. In het voorjaar kunt u de plant weer naar buiten zetten.De Alstroemeria Ligtu Hybriden Mix - wortelstok | Incalelie of Peruviaanse lelie mix koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.