» Cephalanthus occidentalis - XL

Cephalanthus occidentalis - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Kogelbloem
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Wit
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Decoratieve vrucht: Ja
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/70 cm

Cephalanthus occidentalis of Kogelbloem XL-serie - Informatie:

Cephalanthus occidentalis bloeit van juni tot augustus met roomwitte, bolvormige bloemen met meeldraden, die als spelden uit de bol steken en later uitgroeien tot zaadbollen, die verkleuren van geelbruin naar roodbruin naar bijna zwart en nog lang aan de tuinplant blijven hangen. Tijdens de bloei verspreidt de Kogelbloem een aangename honinggeur, die vlinders, hommels en bijen aantrekt. Kogelbloem verliest in de winter zijn bladeren en is vorstbestendig. 

 

Standplaats:

Cephalanthus occidentalis staat het liefst in de zon of halfschaduw op een beschutte plaats in een humusrijke, vochtige bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. De tuinplant is uitermate geschikt voor de vijverrand, maar voldoet ook uitstekend als solitair in een kuip op het balkon of terras.  

 

Snoei en Onderhoud:

Cephalanthus occidentalis staat graag vochtig; als kuipplant heeft deze tuinplant in de zomer extra water nodig. In de border kan een laag bladeren aan de voet van de Kogelbloem de bodem beschermen tegen uitdroging. Snoei de tuinplant in het voorjaar. Knip in in ieder geval oude, uitgedroogde takken weg, maar ook een meer radicale snoei voor verjonging en behoud van de compacte vorm is dan toegestaan.De Cephalanthus occidentalis - XL | Kogelbloem koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.