» Chasmantium latifolium

Chasmantium latifolium

Product informatie

Nederlandse naam: Plataargras
Bloeitijd: Augustus - September
Bloemkleur: Paars/bruin
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 90 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Chasmantium latifolium of Plataargras - Informatie:

De Nederlandse naam van dit siergras verklapt het opvallendste kenmerk van deze plant al. Aan een lange bloemstengel verschijnen in de zomermaanden vele kleine platte aartjes. Doordat ze willekeurig aan de bloemstengel hangen, weerkaatsen ze allemaal op een andere manier het zonlicht. Dit geeft een afwisselend en speels beeld. Ze verkleuren in de loop van de tijd van crème-wit naar koper/rood. De bloemaren van de Chasmantium latifolium zijn uitermate geschikt voor gebruik in een (veld)boeket. Het blad is vrij breed voor een siergras.

 

Standplaats:

Op een zonnige standplaats achterin de vasteplanten border komt het Plataargras het beste tot zijn recht. Het is tussen de bloeide vaste planten een opvallende verschijning met zijn langwerpige bladeren en opvallende platte aren. Chasmantium latifolium kan eventueel ook in een pot op het terras gezet worden.

 

Snoei en onderhoud:

Chasmantium latifolium sterft af in winter en dient in de wintermaanden of vroeg in het voorjaar teruggeknipt te worden tot op 10 á 15 cm boven de grond. Verder is het een makkelijke tuinplant en is er weinig tot geen onderhoud nodig.De Chasmantium latifolium | Plataargras koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.