» Ficus carica 'Bornholms Diamant' - hoogstam

Ficus carica 'Bornholms Diamant' - hoogstam

Product informatie

Nederlandse naam: Vijg
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Groen (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 38 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: September - November

Ficus carica 'Bornholms Diamant' - hoogstam of Vijg 'Bornholms Diamant' - Informatie:

Ficus carica Bornholm is een Scandinavische cultivar en daardoor een van de best rijpende en lekkerste vijgen voor ons klimaat. Deze soort is afkomstig uit Denemarken en krijgt middelgrote vruchten. Deze Vijg krijgt vrij grote, tot 6 cm lange geel/bruine sappige vruchten met roze/rood vruchtvlees.
De vruchten van de Ficus carica 'Bornholms Diamant' rijpen af in augustus en zijn heerlijk zoet, zijn wel iets minder sappig dan de zuiderse variëteiten. Deze Vijgen zijn geschikt om zo te eten maar er kan ook jam van gemaakt worden. Ook deze Vijg heeft diep ingesneden klassiek vijgenblad.

Deze hoogstam boom is geschikt voor zowel een kleine als iets grotere tuin. De vijgenboom is goed te snoeien. De vertakkingen beginnen nog vrij laag bij aankoop, maar de boom is desgewenst 'op te kronen'. Opkronen is het wegknippen van de onderste takken tot aan de stam zodat de stam als het ware wordt verhoogd.

 

Standplaats:

Vijgen staan het liefste op een beschutte plaats in de zon in een humusrijke, vochthoudende bodem. zorg wel voor een geschikte plaats beschermd tegen de koude, uitdrogende oostenwind. 

 

Snoei en onderhoud:
Deze Vijg is prima winterhard, vriest hooguit in maar komt altijd terug. Snoeien van de Vijg geschiedt in de lente, dan snoeit men dode / ingevroren punten weg tot op één knoop. In de zomer worden de toppen van jonge scheuten gesnoeid tot op 5-6 bladeren. Zorg voor een open struik dat het licht de gesteltakken overal goed kan bereiken. 

 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Ficus carica 'Bornholms Diamant' - hoogstam | Vijg koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.