Menu
Geen producten gevonden

» Ficus carica 'Napolitana' - struik

Ficus carica 'Napolitana' - struik

Product informatie

Nederlandse naam: Vijg
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Groen (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 100 - 300 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Advies aantal per strekkende meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Pot 18x18 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: Augustus - Oktober

Ficus carica 'Napolitana' of Vijg - Informatie:

De vijg is een vrij exotische vrucht die veel wordt geteeld rondom de Middellandse Zee. Ook in Nederland en België vindt deze vrucht steeds vaker zijn weg naar de tuin. Ficus carica 'Napolitana' is een selectie die hier over het algemeen goed rijpt. Als de Vijg is aangegroeid en op een goede plaats staat, zal hij vijgen gaan vormen, die in het najaar geoogst kunnen worden. Een Vijg heeft geen vaste bloei- en oogstperiode. De vruchten groeien en rijpen door de zomer heen. Hierdoor is er een lange periode dat er rijpe vruchten aan de plant komen. Vijgen kunnen slecht tegen temperaturen lager dan 7° C; bescherm ze dan met een sok of doekje tot ze rijp zijn om te oogsten. Deze tuinplant heeft grote, donkergroene bladeren, die in de winter afvallen. 

 

Standplaats:

Ficus carica 'Napolitana' staat het liefst op een beschutte plaats in de zon in een humusrijke, vochthoudende bodem.  Vanwege zijn prachtige blad komt de Vijg mooi tot zijn recht als solitair of in een pot op uw terras of balkon.

 

Snoei en Onderhoud:

Ficus carica 'Napolitana' komt oorspronkelijk uit mediterrane streken, met de bijbehorende temperaturen. De Vijg verdient daarom bij vorst wel extra aandacht. Bij strenge vorst kunt u de tuinplant afschermen met vliesdoek; Vijgen in een kuip kunnen beter binnen worden gezet in een koele schuur of garage. Geef dan af en toe wel een beetje water, want maanden zonder water overleeft de Ficus carica 'Napolitana' niet. Knip in het voorjaar vruchtdragende takken van de tuinplant voor de helft terug; knip oude takken helemaal weg en verwijder ook vormverstorende takken.De Ficus carica 'Napolitana' - struik | Vijg koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.