» Lespedeza thunbergii

Lespedeza thunbergii

Product informatie

Nederlandse naam: Lespedeza
Bloeitijd: Augustus - September
Bloemkleur: Roze/paars
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 125 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 18 cm

Lespedeza thunbergii of Lespedeza - Informatie:

Waar de Gaura inmiddels een bekende verschijning in vele tuinen is geworden, wordt de Lespedeza met vergelijkbare vlindervormige bloeiwijze, stukken minder aangeplant. Misschien komt het doordat de bloei pas later in het jaar (augustus - september) op gang komt, of dat hij door zijn breed overhangende takken wat meer ruimte vraagt dan de meeste vaste planten; toch is hij zeer zeker de moeite waard! De Lespedeza thunbergii zit qua groeiwijze wat tussen een heester en een vaste plant in. Hij verhout, maar sterft in de winter vaak ook grotendeels af. Ook hierin heeft hij wat weg van de Gaura.

 

Deze plant is goed klimaatbestendig want met de steeds warmere zomers bloeit hij eerder. Daarnaast is de plant zeer goed bestand tegen extreme droogte.

 

Standplaats:

De Lespedeza thunberggi komt het beste tot zijn recht op een plek in de grotere vasteplanten-border. Geef hem een zonnig beschut plekje. De plant is redelijk winterhard, maar bij strenge vorst is er wel kans op invriezen. 

 

Snoei en onderhoud:

De Lespedeza bloeit op eenjarig hout, dus kan jaarlijks in zijn geheel teruggeknipt worden. Deze jaarlijkse snoeibeurt zorgt voor het behoud van een overzichtelijke bossige vorm van de plant. Doordat de Lespedeza bij strenge vorst (kouder dan -10 C) schade kan oplopen, is het aan te raden om de tuinplant pas na de winter in maart terug te knippen tot ongeveer 20 cm boven de grond. Een gedeeltelijke snoei tot 60 cm kan wel al in de wintermaanden gebeuren. 

 

De lange twijgen zijn onder het kopje informatie ook aangehaald. U kunt de groei van deze plant beperken door de twijgen halverwege de zomer in te korten. Hierdoor duurt het iets langer voordat de plant bloeit, maar blijft hij wel een stuk lager dan normaal. Het snoeien doet u dan ongeveer medio juli. Knip de twijgen dan op een hoogte tussen de 60 tot 100 centimeter af. De Lespedeza thunbergii | Lespedeza koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.