Menu
Geen producten gevonden

»

Lespedeza thunbergii

Product informatie

Nederlandse naam: Lespedeza
Bloeitijd: Augustus - September
Bloemkleur: Roze/paars
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 125 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 18 cm

Lespedeza thunbergii of Lespedeza - Informatie:

Waar de Gaura inmiddels een bekende verschijning in vele tuinen is geworden, wordt de Lespedeza met vergelijkbare vlindervormige bloeiwijze, stukken minder aangeplant. Misschien komt het doordat de bloei pas later in het jaar (augustus - september) op gang komt, of dat hij door zijn breed overhangende takken wat meer ruimte vraagt dan de meeste vaste planten; toch is hij zeer zeker de moeite waard! De Lespedeza thunbergii zit qua groeiwijze wat tussen een heester en een vaste plant in. Hij verhout, maar sterft in de winter vaak ook grotendeels af. Ook hierin heeft hij wat weg van de Gaura.

 

Standplaats:

De Lespedeza thunberggi komt het beste tot zijn recht op een plek in de grotere vasteplanten-border. Geef hem een zonnig beschut plekje. De plant is redelijk winterhard, maar bij strenge vorst is er wel kans op invriezen. 

 

Snoei en onderhoud:

De Lespedeza bloeit op eenjarig hout, dus kan jaarlijks in zijn geheel teruggeknipt worden. Deze jaarlijkse snoeibeurt zorgt voor het behoud van een overzichtelijke bossige vorm van de plant. Doordat de Lespedeza bij strenge vorst (kouder dan -10 C) schade kan oplopen, is het aan te raden om de tuinplant pas na de winter in maart terug te knippen tot ongeveer 20 cm boven de grond. Een gedeeltelijke snoei tot 60 cm kan wel al in de wintermaanden gebeuren. 

 

Voor meer tips over het toepassen van vaste planten klik hier!   De Lespedeza thunbergii | Lespedeza koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.