U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Prunus domestica 'Ontario' - halfstam | Pruim | Tuinplantenwinkel.nl

Prunus domestica 'Ontario' - halfstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Pruim
Bloeitijd: April
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend, Victoria
Pluktijd: Juli
Geleverde stam hoogte: 120 cm
Beschrijving

Prunus domestica 'Ontario' - halfstam of Pruim 'Ontario' - Informatie:

Prunus domestica 'Ontario' - halfstam bloeit in april met mooie, witte bloemen, die uitgroeien tot sappige, zoete, groengele pruimen, die al in juli te oogsten zijn. Pruim 'Ontario' is het meest geschikt voor directe consumptie en is niet lang houdbaar. Prunus domestica 'Ontario' verliest in de winter zijn bladeren en is goed vorstbestendig.

 

Standplaats:

Deze tuinplant staat het liefst in de zon of halfschaduw in een humusrijke, waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Pruim 'Ontario' is zelfbestuivend en zal als solitaire tuinplant vruchten dragen. Voor een rijkere oogst kunt u de hiernaast vermelde soort extra bijplanten.

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien van de Prunus domestica 'Ontario' moet in de zomer gebeuren. Zorg uiteindelijk voor een open boom met een aantal hoofdtakken, vanwaaruit de zijtakken komen. Snoei elk jaar in de zomer de lange, dunne scheuten van deze tuinplant weg tot op 10 cm vanaf een dikkere, houtige tak. Zo wordt voorkomen dat de fruitboom een te dichte kroon krijgt.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Prunus domestica 'Ontario' - halfstam | Pruim koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.