» Rhododendron Azalea 'Palestrina'

Rhododendron Azalea 'Palestrina'

Product informatie

Nederlandse naam: Japanse azalea
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Half wintergroen
Standplaats: Halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 110 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten

Rhododendron Azalea 'Palestrina' of Japanse azalea - Informatie:

De Japanse azalea is direct familie van de Rhododendrons. Ze groeien langzaam en blijven compact en laag van vorm. Rhododendron Azalea 'Palestrina' kan meer zon verdragen dan de 'gewone' Rhododendron en bloeit in mei met klokvormige, witte bloemen. Het is een groenblijvende tuinplant, maar toch kan het zijn dat de Japanse azalea voor een deel een herfstkleur krijgt en bij vorst wat blad verliest.

 

Standplaats:

Rhododendron Azalea 'Palestrina' geeft de voorkeur aan een vochtige, humusrijke, zurige bodem. Gebruik daarom ruim tuinturf bij het aanplanten en vermeng het met de aanwezige grond.

 

Snoei en onderhoud:

Japanse azalea's zijn goed te snoeien en zodoende nog compacter te houden. De snoei van de tuinplant vindt plaats meteen na de bloei in mei. Snoei daarbij alleen de jonge takken wat terug; op oud hout loopt Rhododendron Azalea 'Palestrina' minder fraai uit en kan het jaren duren voordat de tuinplant weer mooi van vorm is. Strooi na het snoeien weer tuinturf rond de plantvoet.De Rhododendron Azalea 'Palestrina' | Japanse azalea koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.