» Syringa villosae 'Miss Canada'

Syringa villosae 'Miss Canada'

Product informatie

Nederlandse naam: Sering
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Pot 18x18 cm

Syringa villosae 'Miss Canada' of Sering - Informatie:

De Syringa villosae 'Miss Canada' is een felroze bloeiende seringensoort. Het is een variant die een wat compactere groeiwijze heeft dan de veel vaker toegepaste Syringa vulgaris soorten. Deze Syringa villosae 'Miss Canada' wordt uiteindelijk maximaal 200 cm hoog. Hierdoor is deze tuinplant beter geschikt voor de wat kleinere tuinen. Snoeien kan wel bij een Sering, maar meestal is het niet bevorderlijk voor de vorm van de struik. Is er minder ruimte, dan kan dus prima voor deze Syringa villosae 'Miss Canada' gekozen worden. De pluimvormige, roze bloemen verschijnen aan het eind van het voorjaar aan de tuinplant. Bloemen van de sering zijn prima te gebruiken als snijbloem voor uw late voorjaarsboeket.

 

Standplaats:

Bij voorkeur staat de Syringa villosae 'Miss Canada' op een plekje in de zon in een lichtvochtige, humusrijke bodem. Halfschaduw kan ook prima, maar u zult zien dat de sering dan minder uitbundig zal bloeien. Deze soort wordt ook wel eens Syringa x prestoniae 'Miss Canada' genoemd. 

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien kan wel bij een Sering, maar meestal is het niet bevorderlijk voor de vorm van de struik. Eventueel kunnen wat al te lange takken meteen na de bloei worden ingekort, zodat de tuinplant compact blijft.De Syringa villosae 'Miss Canada' | Sering koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.