U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Syringa vulgaris 'Beauty of Moscow' | Sering | Tuinplantenwinkel.nl

Syringa vulgaris 'Beauty of Moscow'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Sering
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Roze (gevuld)
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 300 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Pot 18x18 cm
Beschrijving

Syringa vulgaris 'Beauty of Moscow' of Gewone sering - Informatie:

Deze Seringenplant is een zeer sterke heester die kan uitgroeien tot een flinke struik of zelfs meerstammige boom. In het voorjaar wordt de tuinliefhebber, en elke andere voorbijganger getrakteerd op lichtroze gevulde bloemtrossen die ook nog eens aangenaam geuren!

 

Standplaats:

Een sering, en dus ook deze Syringa vulgaris 'Beauty of Moscow' heeft ruimte nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Het mooiste komt hij tot zijn recht achterin een grote border of als solitair op de voorgrond. Geef hem een plek in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal een Sering zeker ook groeien, maar aanzienlijk minder bloemen geven dan op een zonnigere standplaats. Stelt weinig specifieke eisen aan de bodem. Goed doorlatend en licht kalkrijk heeft de voorkeur. 

 

Snoei en onderhoud:

Een sering is een krachtige groeier. Hij verdraagt snoei goed, maar zorg ervoor dat er niet te vaak flink wordt gesnoeid. Dit heeft bij de Syringa vulgaris 'Beauty of Moscow' tot gevolg dat er het jaar erop vele lange uitlopers (zogenaamde waterloten) gevormd worden. Als deze blijven zitten, wordt de struik heel warrig en wild. Zorg ervoor dat deze lange uitlopers tijdig verwijderd worden. Bij het vormen van een meerstammige boomvorm, kan het mooi zijn om de onderste zijtakken op een gegeven moment af te knippen. Zo ontstaan er 'echte stammen'. De hoogte kan zelf bepaald worden maar ergens tussen 50 cm en 125 cm vanaf de grond gemeten geeft over het algemeen het fraaiste beeld.De Syringa vulgaris 'Beauty of Moscow' | Sering koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.