Tamarix ramosissima 'Pink Cascade'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Tamarisk
Bloeitijd: Juli - September
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Winterhardheid: Goed winterhard
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 2 tot 3 meter
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Beschrijving

Tamarix ramosissima 'Pink Cascade' of Tamarisk

Anders dan de Tamarix tetranda bloeit deze 'Pink Cascade' niet in het voorjaar, maar pas in de zomer en nazomer. De bloemen bestaan uit veervormige borstels die bezaait staan met kleine roze bloemen. De pluimen komen bij deze soort niet allen gelijktijdig tot bloei wat een langere bloeitijd oplevert. De Tamarisk is kieskeurig wat betreft standplaats en groeit graag op een zonnige plek in de tuin. Daarnaast duld de plant geen concurrentie met andere struiken. Dichtbij de kust voelt deze struik zich meestal goed thuis vanwege de zilte lucht.

 

Standplaats Tamarix ramosissima 'Pink Cascade'

Deze tuinplant kan goed in kustgebieden worden aangeplant omdat hij zoutbestendig is. De Tamarix ramosissima is volledig bestand tegen vorst. De bodem dient in ieder geval goed doorlatend te zijn, deze heester kan ook tegen een korte periode van droogte. 

 

Tamarix ramosissima 'Pink Cascade' snoeien en onderhouden

De Tamarix ramossisima 'Pink Cascade' kan worden terug gesnoeid direct na de winter. De bloemen bij deze soort verschijnen aan het nieuwe hout.De Tamarix ramosissima 'Pink Cascade' | Tamarisk koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.