» Tetradium daniellii

Tetradium daniellii

Product informatie

Nederlandse naam: Bijenboom
Bloeitijd: Juli - Augustus
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 50 cm

Tetradium daniellii of Bijenboom - Informatie:

De Tetradium daniellii in deze vorm is er een met een doorgaande stam met kroon erop. Ze komen ook regelmatig voorbij als meerstammige (struikvormige) boom, waarvan de vertakking al laag bij de grond begint. Hier dus niet, deze Tetradium daniellii zal uiteindelijk zo'n 8 tot 10 meter hoog worden en krijgt een bredere, grillige kroon. De jonge twijgen zijn zachtbehaard en kleuren steeds meer naar bruin/rood en hebben geveerde bladeren. In de nazomer gaat Tetradium daniellii bloeien met vele opvallende, witte bloemen. De bloemen worden meteen gevonden door de bijen, vandaar ook de Nederlandse naam Bijenboom. Na de bloei vormen zich doosvormige vruchten aan de boom. Deze vruchten zijn prachtig bordeauxrood van kleur. Omdat de kroon van de boom breed uitgroeit, is de Tetradium daniellii niet zo geschikt voor de kleinere tuin. 

 

Standplaats:

Tetradium daniellii staat het liefst in de zon of halfschaduw in een vruchtbare, waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en onderhoud:

De bijenboom heeft weinig extra vezorging nodig; u mag er vooral van genieten.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Tetradium daniellii | Bijenboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.