Menu
Geen producten gevonden

»

Vaccinium corymbosum 'Pink Berry'

Product informatie

Nederlandse naam: Blauwe bes
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Pot 11x11 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: Augustus

Vaccinium corymbosum 'Pink Berry' of Roze blauwe bes - Informatie:

Deze blauwe bes draagt geen blauwe, maar roze bessen. Vaccinium corymbosum 'Pink Berry'  bloeit van april - mei met witte bloemen; bessen zijn plukrijp vanaf de tweede helft van de zomer en in het najaar. De bessen hebben een zoete smaak. De Blauwe bes wordt ook wel eens Bosbes genoemd. Deze roze bosbes wordt ook Vaccinium corymbosum 'Pink Lemonade' genoemd. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u hem kopen onder de naam 'Pink Berry'. 

 

Standplaats:

De Roze blauwe bes staat graag in de zon in een vochtige, zure bodem met een voorkeur voor zand- en veengrond. Het is verstandig om bij het aanplanten flink wat tuinturf rond deze tuinplant te strooien.

 

Snoei en onderhoud:

Knip in het vroege voorjaar overhangende en vormverstorende takken weg. Op te oude takken valt de vruchtvorming tegen. Oude takken kunnen daarom het beste compleet worden weggesnoeid aan het einde van de winter of direct na de pluk. Op die manier kan de tuinplant nieuwe, jonge scheuten maken die in de opvolgende jaren zullen zorgen voor voldoende vruchtdracht. Het is mogelijk om de takken eventueel te leiden aan een draad voor een smallere vorm. Naast het planten in turf is het ook belangrijk om ieder jaar rondom de voet van de plant een laag turfstrooisel, eventueel in combinatie met gecomposteerde bladeren, aan te brengen. 


Voor meer informatie over het assortiment & de toepassing van kleinfruit klik hier! De Vaccinium corymbosum 'Pink Berry' | Blauwe bes koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.