Menu
Geen producten gevonden

»

Vaccinium vitis-idaea 'Koralle'

Product informatie

Nederlandse naam: Vossebes of Rode bosbes
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Decoratieve vrucht: Ja
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 30 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Door ons geleverde hoogte: 15/20 cm

Vaccinium vitis-idaea 'Koralle' of Vossebes - Informatie:

Vaccinium vitis-idaea 'Koralle' bloeit in mei-juni met trosjes witte bloemen, die uitgroeien tot witte besjes, die tijdens het rijpingsproces steeds roder worden. De besjes van de Vossebes hebben een enigszins zure, bittere smaak (te vergelijken met de familiebes cranberry) en worden voornamelijk gebruikt voor het maken van jam of gelei. In de herfst verkleuren de bladeren van Vaccinium vitis-idaea 'Koralle' en ze blijven in de winter aan de tuinplant zitten; Vossebes is vorstbestendig. 

 

Standplaats:

Deze tuinplant staat het liefst in de (half)schaduw in een vochtige, humusrijke, enigszins zure bodem. Door zijn geringe hoogte is de tuinplant geschikt voor de kleinere border of als solitaire potplant op het balkon en terras.

 

Snoei en Onderhoud:

Strooi bij het aanplanten van Vaccinium vitis-idaea 'Koralle' tuinturf voor het behoud van het zurige bodemmilieu. Knip in het voorjaar oude en uitgedroogde takken van de Vossebes helemaal weg en kort vormverstorende en te lange twijgen flink in. Strooi dan meteen nog wat tuinturf rond de voet van de tuinplant en eventueel wat organische mest.De Vaccinium vitis-idaea 'Koralle' | Vossebes of Rode bosbes koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.