» Viburnum farreri 'December Dwarf' - XL

Viburnum farreri 'December Dwarf' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Sneeuwbal
Bloeitijd: December - Maart
Bloemkleur: Roze - wit
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 100 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 40/60 cm

Viburnum farreri 'December Dwarf' of Sneeuwbal - Informatie:

Als de sneeuw naar beneden valt, is er een grote kans dat deze tuinplant in uw tuin bloeit. De Nederlandse naam heeft de plant hier echter niet aan te danken. Veel familieleden uit de viburnum-familie bloeien met ronde, witte bloemtrossen en hebben voor de naam gezorgd. De Viburnum farreri 'December Dwarf' bloeit echter met kleine bundels, lichtroze bloemen. De bloei vindt plaats op een ongewoon tijdstip: de winter. Juist wanneer bijna alle planten het voor gezien houden, blinkt deze heester uit in kleur. De bloemen geuren ook nog eens heerlijk. Viburnum farreri 'December Dwarf' lijkt wat betreft bloei en groei op de Viburnum bodnantense maar groeit veel compacter en wordt hooguit 100 centimeter groot. De plant leent zich dus ook gemakkelijk voor iets kleinere borders en tuinen.

 

Standplaats:

Zet deze tuinplant op een plaats in de zon of halfschaduw. Verder houdt de sneeuwbal van een humusrijke en goed doorlatende grond. Geef hem wat tuinturf bij het aanplanten. Deze kunt u samen met deze struik bestellen. 

 

Snoei en onderhoud:

De tuinplant hoeft niet gesnoeid te worden. Viburnum farreri 'December Dwarf' maakt veel afzonderlijke stengels en groeit als een soort heksenbezem. U kunt er voor kiezen om de struik te dunnen door de oudste, niet bloemrijke stengels weg te knippen. Zo blijft u genieten van een frisse en bloemrijke plant.De Viburnum farreri 'December Dwarf' - XL | Sneeuwbal koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.