Viburnum tinus 'Gwenllian' - XL

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Sneeuwbal
Bloeitijd: December - Maart
Bloemkleur: Wit - Roze
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 75 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Door ons geleverde hoogte: 25/40 cm
Beschrijving

Viburnum tinus 'Gwenllian' of Sneeuwbal - Informatie:

Viburnum tinus 'Gwenllian' - XL is de compacte versie van de Viburnum tinus. Deze struik bloeit lang; in september verschijnen er schermen met kleine, roze knopjes, die in de winter aan de struik blijven en in februari begint de bloei met rozewitte bloemen, die tot in april duurt. Op de geurende bloemetjes komen vlinders en bijen af. 'Gwenllian' - XL bloeit iets eerder dan de gewone Viburnum tinus. Na de bloei verschijnen er donkere bessen aan de plant. De XL wijst op het formaat van deze tuinplant bij aanschaf; voor wie al meteen een wat vollere stuik wil. De Viburnum tinus 'Gwenllian' is wintergroen en redelijk winterhard, kan solitair, als haag of in een pot op het balkon of terras aangeplant worden.

 

Standplaats:

Zet Sneeuwbal in de zon of halfschaduw op een wat beschutte standplaats, in een licht vochtige, goed doorlaatbare, humusrijke tuingrond.

 

Snoei en Onderhoud:

Zonder snoei wordt deze tuinplant tamelijk groot. We raden aan om aan het eind van de lente een beetje te snoeien en de door de winter beschadigde takken weg te knippen. Wanneer het een haag is, snoeit u in de zomer, liefst met een snoeitang, met een heggenschaar knipt u bladeren half door en dat is niet mooi. Geef wat koemestkorrels om te bemesten na de snoei. De tuinplant in de winter beschermen tegen de koude oostenwind met ademend materiaal, zoals een oude lap.De Viburnum tinus 'Gwenllian' - XL | Sneeuwbal koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.