U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Acer davidii - XL | Japanse esdoorn | Tuinplantenwinkel.nl

Acer davidii - XL

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Japanse esdoorn
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 300 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm
Beschrijving

Acer davidii  of Chinese esdoorn  XL-serie - Informatie

Acer davidii - XL is een sierlijke esdoorn, die oorspronkelijk uit China komt. Opvallend bij deze tuinplant is de stam met de grijs-witte strepen in de lengte, die heel goed uitkomen in de winter, wanneer de boom kaal is. Daarbij hebben jonge takken een donker purper-rode kleur. De Chinese esdoorn krijgt een ronde kroon, met ovaalronde bladeren. In het najaar verkleuren die oranje-rood. De bloemen vormen afhangende trossen met een lichtgele kleur. Zet de Acer davidii - XL solitair in een border of in een gazon van wat grotere tuin of park.

 

Onderhoud en snoei:

De Chineese esdoorn staat het liefst in zandgrond, zorg voor een goed doorlaatbare bodem; op een zonnige of halfschaduwrijke plek. Deze esdoorn is niet geschikt om in een verharding te worden geplant. De tuinplant heeft nl. een sterk vertakt en dicht wortelgestel. Gebruik tuinturf bij het aanplanten. Snoei Acer davidii - XL zo min mogelijk. Eventueel storende takken in de late winter of in heel vroege voorjaar wegknippen. 

 
Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Acer davidii - XL | Japanse esdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.