Acer rubrum 'Brandywine'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Rode esdoorn
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Rood (Onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 50 cm
Beschrijving

Acer rubrum 'Brandywine' of Rode esdoorn - Informatie:
Acer rubrum 'Brandywine' is een esdoorn met een gesloten piramide tot eironde vormige kroon. De Nederlandse naam dankt de boom aan de rode bloemkleur. De bladeren daarentegen zijn 'gewoon' groen. De bladsteel is wel rood gekleurd. Deze esdoorn heeft in het najaar een schitterende herfstverkleuring. De bladeren verkleuren van groen naar oranje tot donkerrood. Misschien dat de Nederlandse naam daar ook stiekem naar verwijst. In het kort is deze boom een prachtige boom voor elke middelgrote tot grote tuin.

Snoeien is bij deze boom niet noodzakelijk. Indien gewenst kan de rode esdoorn het beste worden gesnoeid in het najaar. Het is ten zeerste af te raden deze boom te snoeien tussen januari en mei. In deze periode kunnen de sapstromen erg sterk zijn en is er kan op 'bloeden'.

 

Acer rubrum 'Brandywine' is een bladverliezende tuinplant. Deze Rode esdoorn wordt uiteindelijk ongeveer 5 tot 10 meter hoog en staat bij voorkeur in de zon of halfschaduw.

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.

 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Acer rubrum 'Brandywine' | Rode esdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.