» Acorus gramineus 'Licorice' Puur

Acorus gramineus 'Licorice' Puur

Product informatie

Nederlandse naam: Zoethoutgras
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Groen (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Winterhardheid: Vorstgevoelig bij strenge vorst
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 8-15 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 13 cm

Acorus gramineus 'Licorice' of Zoethoutgras - Informatie: 

Het blad van Acorus gramineus 'Licorice'ruikt naar anijs. Zoethoutgras is een vaste tuinplant en min of meer winterhard in onze omgeving. Enkel echt strenge vorst zou de plant in moeilijkheden kunnen brengen.

 

Belangrijke info: Deze plant is biologisch gekweekt door een, door SKAL gecertificeerde, kwekerij. Dit houdt in dat de plant niet is bespoten met insecticiden en dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest. Bij de planten treft u daarom soms wel eens een beestje (insect) aan bij levering. Ook kan het blad her en der wat vlekjes vertonen. Dit is niet erg en hoort bij de natuur. De plant kan hiertegen en zal gewoon verder groeien. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

Verzorging:

Zoethoutgras staat het allerliefste vochtig tot nat op een zonnige plek. Feitelijk is het een moerasplant hoewel zoethoutgras drogere omstandigheden ook wel tolereert.

 

Zoethoutgras past goed in de volgende gerechten:

Het blad is heerlijk in een kruiden-thee (infusie), door salades, bij desserts. De wortelstokjes zijn te wokken. Zoethoutgras komt uit Oost-Azië en wordt o.a. gebruikt in de Thaise- en Japanse keuken. In China gebruikt men zoethoutgras ook wel voor geneeskrachtige doeleinden. Het is een verrassend leuk kruid met een heerlijk zoete drop-anijs achtige smaak. De geur is ook een beetje weeig en komt vrij bij het kneuzen van het blad. Het blad is zeker een beetje taai en hier zult u rekening mee moeten houden bij uw bereiding. Het blad flink kneuzen met behulp van een blender, keukenmachine of heel fijn snipperen is wel te overwegen. Spaarzaam oefenen met dit kruid is zeker een leuke uitdaging.

 

Acorus gramineus 'Licorice' is een bladverliezende tuinplant. Dit Zoethoutgras wordt uiteindelijk ongeveer 8 tot 15 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon.

 

Tuinplantenwinkel.nl is voor de verkoop van deze biologisch geteelde kruidenplanten gecertificeerd door SKAL onder SKAL-nummer 110920: 
 

Skal certificering


Tuinplantenwinkel.nl is gecertificeerd onder nummer 110920De Acorus gramineus 'Licorice' Puur | Zoethoutgras koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.