» Aster dumosus 'Jenny'

Aster dumosus 'Jenny'

Product informatie

Nederlandse naam: Herfstaster
Bloeitijd: September - Oktober
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 50 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Aster dumosus 'Jenny' of Herfstaster - Informatie:

Als de grijze dagen van de herfst zich gaan aankondigen, dan is er altijd nog de Aster dumosus 'Jenny'. Zelfs de meest regenachtige dag krijgt kleur door de vele prachtig roze gekleurde bloemetjes van deze tuinplant. Deze lage Herfstaster vormt een soort tapijt van bloemen in de tuin. Hij combineert goed met andere Herfstasters uit de dumosus-groep. Op Tuinplantenwinkel.nl wordt de blauw bloeiende de Aster dumosus 'Professor Anton Kippenberg' aangeboden. Ook bijen en vlinders zijn blij met deze laatbloeiende herfstaster en zullen er zeker op afkomen. 

 

Standplaats:

De Aster dumosus 'Jenny' staat bij voorkeur op een zonnige plek enigszins voor aan de border. Deze tuinplant is goed winterhard.

 

Snoei en onderhoud:

Na de bloei sterft de Aster dumosus 'Jenny' af en wordt dor. De afgestorven delen van deze herfstaster kunnen in de wintermaanden worden afgeknipt en eventueel op de composthoop. In het voorjaar komen er vanuit de grond weer nieuwe scheuten. De herfstaster wil wel eens last van meeldauw hebben. Door de plant eens in de zoveel jaar een keer uit de grond te halen, te scheuren en (eventueel op een andere plek) weer terug te planten, wordt de kans hierop verkleind. Ook een keer wat voeding geven in de vorm van bijvoorbeeld Culterra of koemestkorrel kan helpen. Het houdt de tuinplant gezond en daardoor minder vatbaar voor ziektes. De Aster dumosus 'Jenny' | Herfstaster koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.