Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over chamaerops humilis

De chamaerops humilis. De Europese dwergpalm luidt de Nederlandse naam van deze palmboom. En een dwergpalm is precies wat deze plant is. Zeker in vergelijking met de grotere Trachycarpus fortunei. De Chamaerops is een struikvormige palmboom en het blad van deze palm is wat fijner dan dat van andere palmen. Daarnaast staan er korte stekels aan de bladstelen. Tip: houdt hier bij het snoeien van de Chamaerops humilis palm rekening mee!

 

De Chamaerops humilis blijft redelijk compact en vormt indien mogelijk en naarmate de tijd vordert meer stammen aan de buitenzijde van de plant. De stammen groeien zeer traag, maar gestaag door en worden vaak niet hoger dan anderhalve meter. De vorm en lengte van de bladeren zijn per plant verschillend. Wat deze Chamaerops humilis palmen wel gemeen hebben, is een witte waslaag die als een soort zonnebrand ervoor zorgt dat de palm beschermt is tegen felle zon en dus niet zal verbranden.

 

De Nederlandse naam van deze palm is niet voor niks Europese dwergpalm. Het is een van de weinige palmsoorten die oorspronkelijk uit Europa komt. Hij is vooral terug te vinden aan de Zuidelijke kust van Spanje en Portugal en langs de mediterrane kust van Frankrijk, Italië en Albanië. Daar staat hij van oorsprong op rotsachtige gebieden dichtbij de kust. Rond de Middellandse Zee kan de palm in de meeste gunstige omstandigheden uitgroeien tot een lengte van 6 meter hoog.

 

De Chamaerops humilis kan in een pot of in de volle grond groeien. De plant is goed winterhard tot -8 graden Celsius. Deze palm komt het best tot zijn recht op een beschutte plaats uit de wind in de zon of halfschaduw. Vanwege zijn winterhardheid is deze palm dus ideaal om een Nederlandse of Belgische tuin om te toveren tot een exotische oase.

Planten van een Europese dwergpalm

Vaak wordt de Chamaerops humilis palm in een pot geplaatst, zodat de plant bij vorst makkelijk kan worden beschermd. Omdat de wortels zich in een pot boven de grond bevinden zijn ze wel gevoeliger voor strenge vorst. Breng daarom een isolerende laag aan in de pot voordat u de plant in een pot plaatst of omwikkel de pot in de winter met een extra laag noppenfolie. De Chamaerops humilis heeft van origine een voorliefde voor een standplaats waar water goed weg kan lopen, maar weet zich ook op een plek in de schaduw goed staande te houden. Zolang de aarde waar hij in staat maar los van structuur is en hij geen natte voeten blijft houden. In de volle grond is deze palm in zijn natuurlijke habitat in staat gebleken om extreme droogtes te doorstaan.

 

Wanneer je de Chamaerops humilis in een pot of plantenbak wilt zetten, raden wij het gebruik van mediterrane potgrond aan. Ook deze producten kunt u in onze webshop kopen en bij u thuis laten bezorgen. Een Chamaerops humilis in een pot of plantenbak kan goed zonder al teveel water, maar heeft wel wat meer vocht nodig dan wanneer hij in de volle grond staat

Verzorgen van de Chamaerops humilis 

Als u de Chamaerops humilis palm in de volle grond wilt planten, hoeft u de wortels niet extra te beschermen. Zorg wel voor een goed doorlatende grond, want hier heeft deze palm, zoals eerder gezegd, behoefte aan. U kunt de bladeren en de stam het beste beschermen met vliesdoek. Dit is een ademende stof zodat het blad niet kan verstikken. Bescherming is nodig vanaf 8 graden Celsius onder nul. Verwijder de bescherming weer tijdens een zachte winterperiode. Een andere tip om de palm warm te houden tijdens koude winters is het hangen van een verwarmend lichtsnoer in de boom. Deze zet u aan tijdens koude nachten en zorgt ook gelijk voor een sfeervolle verlichting van uw tuin.

 

Ons advies is om deze dwergpalm zo min mogelijk te snoeien. Wilt u de plant niet te breed laten worden? Dan kunt u eventueel de nieuwe zijscheuten wegknippen. Maar omdat de plant traag groeit, zal dit maar zelden nodig zijn. Wanneer er gele of bruine bladeren in de plant zitten dan kunt u deze weg snoeien. De bladstelen zijn kort en er zitten scherpe stekels aan, dus pas op dat u zichzelf niet bezeerd bij het wegknippen van de bladeren. Stevige tuinhandschoenen zijn daarom ook onmisbaar als u bladeren van deze palm af wilt knippen. Geef met name de planten in pot jaarlijks in het seizoen wat plantacote meststof. Let in de winter op de vorst en pak de plant op tijd in met vliesdoek. 

Een Chamaerops humilis in uw tuin? 

Het grote voordeel van deze palm, is het geringe formaat. Ook aan de kleinste tuin of een balkon zal deze plant een tropische uitstraling geven. Door de wuivende palmbladeren waant u zich op vakantie als u een boekje leest of drankje drinkt met deze palm in uw buurt. Ook in een mooie pot of plantenbak op uw terras is het een echte eye-catcher die het hele jaar een exotisch groen tintje aan uw tuin zal geven.

 

Wanneer u deze plant wilt bestellen, is hij in verschillende formaten te verkrijgen op Tuinplantenwinkel.nl. Wij zoeken een fraaie Chamaerops humilis voor u uit en een van onze bezorgers zal hem daarna met alle plezier en zorgvuldigheid bij u thuis af komen leveren.

Chamaerops humilis

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.