Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over chamaerops humilis

De chamaerops humilis. De Europese dwergpalm luidt de Nederlandse naam van deze palmboom. En dat is precies wat deze plant is, in vergelijking tot de grotere Trachycarpus fortunei. Chamaerops is een struikvormige palmboom. Het blad van deze palm is wat fijner dat de andere palmen. Daarnaast staan er korte stekels aan de bladstelen. Tip: houdt hier bij het snoeien van de palm rekening mee!

De Chamaerops humilis blijft redelijk compact en vormt indien mogelijk meer stammen aan de buitenzijde van de plant. De stammen groeien zeer traag maar gestaag door, en worden vaak niet hoger dan anderhalve meter. In hun oorspronkelijke leefgebied rond de Middellandse Zee kan de palm stammen tot 6 meter hoogte ontwikkelen.

Chamaerops humilis planten en verzorgen

De Chamaerops humilis kan in pot of volle grond groeien. De plant is goed winterhard tot -8 graden Celsius. De struik verlangt een beschutte plaats in de zon of halfschaduw.

Meestal wordt de Chamaerops humilis palm in potten gehouden zodat deze bij vorst makkelijk kan worden beschermd. Omdat de wortels zich in een pot boven de grond bevinden zijn ze wel gevoelig voor strenge vorst. Breng daarom een isolerende laag aan in de pot voordat u de plant in een pot plaatst of omwikkel de pot in de winter met een extra laag noppenfolie. Zorg er daarnaast altijd voor dat water goed weg kan en gebruik mediterrane potgrond, deze kunt u ook op onze webshop kopen.

Als u de Chamaerops humilis palm in de volle grond wilt planten hoeft u de wortels niet extra te beschermen. Zorg voor een goed doorlatende grond. U kunt de bladeren en de stam het beste beschermen met vliesdoek. Dit is een ademende stof zodat het blad niet kan verstikken. Bescherming is nodig vanaf 8 graden Celsius onder nul. Verwijder de bescherming weer tijdens een zachte winterperiode.

Snoei zo min mogelijk; wilt u de plant niet te breed laten worden dan kunt u de nieuwe zijscheuten wegknippen. Zitten er gele of bruine bladeren in de plant dan kunt u deze weg snoeien. Geef met name de planten in pot jaarlijks in het seizoen wat plantacote meststof. Let in de winter op de vorst en pak de plant op tijd in met vliesdoek. 

Chamaerops humilis

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.