Menu
Geen producten gevonden

»

Calamagrostis x acutiflora 'Overdam'

Product informatie

Nederlandse naam: Struisriet
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Bruin
Bladkleur: Groen-geel
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 14x14 cm

Calamagrostis x acutiflora 'Overdam' of Struisriet:

Voor wie wel plaats heeft voor een wat hoger siergras, maar de meeste Miscanthus-soorten toch net te veel van het goede vindt, is Calamagrostis x acutiflora 'Overdam' een uitkomst. Met een hoogte van maximaal zo'n 150 cm (incl. de bloempluim) is het een zeer geschikte plant om hoogte in een border te brengen. Struisriet heeft een opgaande groeiwijze, ook de aren staan mooi fier bovenaan dit siergras. Deze aren beginnen met een bruinachtige kleur te bloeien en verkleuren in de herfst door naar prachtig strogeel. Het blad van deze variant van het Struisriet is bontkleurig. Dit geeft, samen met de bloemaren een mooi effect. Calamagrostis x acutiflora 'Overdam' is niet wintergroen.

 

Standplaats:

Calamagrostis x acutiflora 'Overdam' staat het liefst in de volle zon in een vochtige, waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Struisriet voldoet ook prima in onderhoudsarme tuinen.

 

Snoei en onderhoud:

Wanneer de bloemaren na een herfststorm zijn omgeknakt, kunt u deze alvast afknippen. Knip de rest van het loof in het vroege voorjaar weg tot op zo'n 15 cm boven de grond. Eventueel is Struisriet goed te vermeerderen en verjongen door middel van scheuren.

 

Voor meer tips over het toepassen & aanplanten van siergrassen klik hier!   De Calamagrostis x acutiflora 'Overdam' | Struisriet koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.