» Callicarpa bodinieri 'Profusion' - XL

Callicarpa bodinieri 'Profusion' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Schoonvrucht
Bloeitijd: Juni
Bloemkleur: Roze (Onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm

Callicarpa bodinieri 'Profusion' of Schoonvrucht XL-serie - Informatie
Deze tuinplant komt het best tot zijn recht als solitaire heester die opvalt door zijn paarsblauwe bessen in trosjes op het kale hout in het najaar en begin van de winter. U ziet ze dan bijvoorbeeld staan in het openbaar groen en tuinen. In de zomer bloeit de Schoonvrucht - XL met schermen van paarsroze bloemetjes. Het blad loopt bronskleurig uit, wordt groen in de zomer en kleurt soms purperrood in de herfst. Maar het opvallendste van Callicarpa bodinieri 'Profusion' - XL blijven de trossen met kleine, paarse besjes, die vogels niet lusten, en die daarom wel tot in de winter aan de takken blijven zitten. In een vaas blijven de takken ook lang goed. De leveringshoogte bedraagt 80 tot 100 cm.

 

Onderhoud en snoeien:

Geef deze tuinplant een standplaats in  de zon of halfschaduw, in een goed doorlaatbare, zure bodem; turf toevoegen aan het plantgat en af en toe wat strooien.Als de grond te nat is in de winter, gaat dat ten koste van de plant. Wanneer u  een paar struiken (minimaal twee) aanplant, komt door kruisbestuiving  een betere besvorming te stand.
Snoeien kan in het voorjaar en doe je het best door de oudste takken van de Callicarpa bodinieri 'Profusion' vroeg in het voorjaar aan de grond af te knippen. Aan het nieuwe hout vormen zich weer nieuwe bessen. Snoei zeker eens in de twee jaar om de struik te verjongen.

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Callicarpa bodinieri 'Profusion' - XL | Schoonvrucht koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.