» Eucomis bicolor

Eucomis bicolor

Product informatie

Standplaats: Zon - halfschaduw
Winterhardheid: Zie productinformatie
Planttijd: Maart - Mei
Verkrijgbaar: Februari - Mei
Hoogte volgroeide plant: 40 cm

Eucomis bicolor of Kuiflelie of Ananasplant - Informatie: 

Wanneer kan ik Eucomis kopen en planten?

Eucomis kunt u planten tussen maart en mei. De verkoopperiode start in februari en loopt door tot en met mei. De precieze start- en einddatum is voor een deel afhankelijk van het weer. U kunt hiervoor de site in de gaten houden.

 

Eucomis is een bekend knolgewas met een bloem wat weg heeft van een ananas. Boven de toorts met bloemen bevindt zich een toef bladeren die sterke gelijkenis vertoont met die van de tropische vrucht. De Eucomis of kuiflelie is echter geen familie. Het knolgewas komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika.

 

In eerste instantie ontwikkelt zich een rozet van langwerpige bladeren. Vanuit het middendeel ontwikkelt zich later de bloemstengel. De bladeren en bloemstengel zijn vaak gespikkeld of gevlekt. De bloemen staan als een borstel rondom de stengel en hebben een groene kleur. De bloemrandjes zijn vaak purper gekleurd, maar die kan per bol iets verschillen.

 

Eucomis planten

De knollen kunnen buiten worden geplant vanaf april en eventueel al vanaf maart worden voorgetrokken in pot of een vorstvrije plaats. Vanaf mei/juni kunnen de potten met de planten naar buiten.

In de volle grond kunt u de planten direct planten vanaf medio april. Plant de knollen op een zonnige standplaats. Af en toe wat schaduw in de middag/namiddag wordt goed verdragen. Dit beschermt de tere bloemen tegen de zomerhitte. Zorg voor een enigszins vochtige bodem zodat het blad en de bloemen niet uitdrogen.

 

Eucomis overwinteren

Eucomis is winterhard tot -5 graden Celsius. In de realiteit betekent dit dat de kuiflelie over het algemeen niet winterhard is in België en Nederland. Alleen op een beschutte standplaats met een goed gedraineerde bodem kan de knol afgedekt buiten worden overwinterd. Dek de plant dan toe met een flink laag blad of bijvoorbeeld stro.

Het beste kunt de plant vorstvrij overwinteren. Dit kan door de knollen uit de grond te halen voor de vorst en deze in een bedje van tuinturf op een vorstvrije, koele en donkere ruimte te overwinteren. Denk bijvoorbeeld aan een onverwarmde schuur of garage. U kunt de knollen ook in een pot laten overwinteren als u deze in een pot had staan gedurende de zomer. Zet deze dan ook op een vorstvrije, koele en donkere ruimte.

 De Eucomis bicolor | koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.