» Fothergilla major - XL

Fothergilla major - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Lampenpoetserstruik
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Roomwit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 30/60 cm

Fothergilla major of Lampenpoetserstruik - Informatie
Fothergilla major heeft een in het oog springende, roomwitte bloei in april-mei, in de vorm van langwerpige pluimen. De bloem geurt en is zeer decoratief. Het vrij grote blad is glanzend en licht behaard en verschijnt tijdens de bloeiperiode. In de herfst verkleuren die bladeren prachtig van geel naar oranje-rood; net als bij de toverhazelaar, waar deze tuinplant familie van is. 

 

Standplaats:

Omdat de tuinplant langzaam groeit, is de Lampenpoetserstruik als solitair zeker geschikt voor de kleinere tuin. Geef Fothergilla major - XL een standplaats in de zon of halfschaduw in humusrijke, niet te natte, liefst wat zurige grond.

 

Snoei en onderhou:

U hoeft deze tuinplant niet te snoeien. Strooi in het voorjaar wat tuinturf rond de stam voor het behoud van het zurige bodemmilieu. De leveringshoogte bedraagt 30 tot 60 cm.

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.Voor alle grote planten in de XL-serie klik hierDe Fothergilla major - XL | Lampenpoetserstruik koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.