Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over biologische kiwiplanten

Op deze pagina vindt u de biologisch geteelde kiwiplanten. Deze kiwiplanten zijn opgekweekt zonder dat de kweker gebruik gemaakt heeft van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. De vruchten die aan deze biologische kiwiplanten komen, zijn dus 100% biologisch. 

 

Verschillende soorten biologische kiwiplanten

Er zijn vele soorten en rassen kiwiplanten. In eerste instantie zijn er twee soorten Kiwi. De grote vruchten met behaarde schil. Dit is de Actinidia deliciosa. Daarnaast is er de Kiwibes of Mini kiwi, Actinidia arguta.

 

Biologische kiwibes met kleine vruchtjes

De Actinidia arguta is de Latijnse naam voor de Kiwibes of Mini kiwi. De vruchten die aan deze biologische kiwiplant komen, zijn een stuk kleiner dan de alom bekende kiwi. Ze zijn wat grootte betreft te vergelijken met een druif. De schil is dun en glad, waardoor deze vruchten niet eerst geschild hoeven te worden. Lekker (en) makkelijk! Op Tuinplantenwinkel.nl wordt de zelfbestuivende kiwibes Actinidia arguta 'Issai' als biologische plant aangeboden. Er zijn meerdere rassen Mini-kiwi, maar deze planten zijn dan niet biologisch geteeld.

 

Niet alleen de vruchten van de Kiwibes-planten zijn kleiner, maar ook de plant als geheel groeit stukken minder hard dan de gewone kiwiplant. Als er niet genoeg ruimte is om een gewone kiwiplant te laten groeien, zou de Actinidia arguta een goed alternatief kunnen zijn. 

 

Biologische kiwiplant met grote vruchten

De meest bekende en vaakst aangeplante kiwisoort is de Actinidia deliciosa. Het is een klimplant met flinke groeikracht. In de tuin moet voldoende ruimte zijn (tegen een zonnige muur of schutting) om deze biologische kiwiplant te kunnen laten uitgroeien. De vruchten van deze kiwiplanten zijn behaard en moeten eerst geschild worden. Op Tuinplantenwinkel is er de biologische en zelfbestuivende Actinidia deliciosa 'Jenny'. Ook van de Actinidia deliciosa worden meerdere rassen aangeboden op Tuinplantenwinkel.nl

 

Is de biologische kiwiplant zelfbestuivend?

Doorgaans is een kiwiplant niet zelfbestuivend. Er zijn mannelijke en vrouwelijke planten. De mannelijke kiwiplanten krijgen nooit vruchten, ze zorgen enkel voor de bestuiving van de vrouwelijke planten. Daarnaast zijn er een aantal rassen die zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen aan één plant krijgen. Dit zijn de zogenaamde zelfbestuivende rassen. Als er ruimte is voor slechts één kiwiplant, dan is het belangrijk om voor een zelfbestuivend ras te gaan.

 

Ook bij de biologische kiwiplanten geldt bovenstaand verhaal. Om het u makkelijk te maken, zijn er op Tuinplantenwinkel.nl alleen zelfbestuivende biologische kiwiplanten te koop. Er is de zelfbestuivende Kiwibes Actinidia arguta 'Issai' en de zelfbestuivende kiwiplant Actinidia deliciosa 'Jenny'

 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.