» Hebe pimeleoides

Hebe pimeleoides

Product informatie

Nederlandse naam: Veronica
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Grijs
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 30 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 10,5 cm
Door ons geleverde hoogte: 05/10 cm

Hebe pimeleoides of Veronica - Informatie:

Hebe pimeloides heeft een mooie grijstint over zich. Dit komt door de bijna naaldvormige, kleine, groengrijze, geel-rood-paarse blaadjes. Veronica lijkt wel wat op een kleine conifeer. Hebe pimeleoides is van oorsprong een subtropische plant uit de berggebieden van Nieuw-Zeeland, die vernoemd is naar de Griekse godin van de jeugd. Het meest aantrekkelijk van de tuinplant is het groenblijvende blad, maar in juni -juli verschijnen er ook aarvormige trosjes kleine, roze bloemen. Hebe pimeleoides is erg geschikt als decoratieve potplant op het terras en balkon, maar voldoet ook uitstekend in kleinere borders en in rotstuinen. Het is een onderhoudsarme  plant, die geschikt is als bodembedekker.

 

Standplaats:

Zet de tuinplant op een beschut plekje in de zon of halfschaduw in een humusrijke, vochtige, maar waterdoorlatende bodem.

 

Snoei en onderhoud:

Bescherm Hebe pimeloides bij strenge vorst tegen de koude door er bijvoorbeeld een oude deken overheen te leggen. Knip afgevroren en oude takjes van Veronica in het voorjaar weg, zodat zich nieuwe, frisse scheuten kunnen vormen. Geef wat compost in het voorjaar en zorg dat de plant niet uitdroogt; op tijd water geven.   De Hebe pimeleoides | Veronica koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.