U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Helleborus orientalis | Oosterse kerstroos | Tuinplantenwinkel.nl

Helleborus orientalis

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Oosterse kerstroos
Bloeitijd: Januari - April
Bloemkleur: Wit/roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 40 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Helleborus orientalis of Oosterse kerstroos

Zoals de Nederlandse naam 'kerstroos' al doet vermoeden, kleurt deze tuinplant vanaf de kerstperiode tot aan maart de tuin! Toch geldt dat voor deze soort maar ten dele. De Oosterse kerstroos bloeit namelijk pas echt rijk vanaf februari of maart. Eind januari verschijnen vaak de eerste knoppen. Het is een gemakkelijke en dankbare tuinplant, die als een van de weinigen in de winterperiode bloeit en daarbij nog wel zeer lang tot in april. Helleborus orientalis kan bloemen krijgen met paarse, rode, roze en witte tinten of een combinatie van de genoemde kleuren. Het plaatje bij dit product geeft twee MOGELIJKE kleuren weer. Het kan dus zijn dat als u meerdere planten besteld van Helleborus orientalis, u ook diverse bloemkleuren in de tuin krijgt. De tuinplant kan zich daarnaast onder goede omstandigheden ook uitzaaien. De nieuwe planten hebben vaak weer andere kleuren dan de moederplant.

 

Standplaats Helleborus orientalis

Zet de Oosterse kerstroos op een schaduwrijke plaats, in kleigrond of goed bemeste zandgrond. De tuinplant heeft een voorkeur voor kalkrijke grond zoals zavel, lichte klei of Löss.

 

Helleborus orientalis snoeien en onderhouden

Zodra de bloemknoppen aan de tuinplant komen, kunt u de bladeren van de Oosterse kerstroos wegknippen. De bloemen vallen dan nog meer op. Na de bloei kunnen de stengels van Helleborus orientalis worden teruggeknipt, als ook het oude blad. Geef in het voor- en najaar wat meststoffen. Op zure grond wat kalk strooien.De Helleborus orientalis | Oosterse kerstroos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.