Lei-Tsuga - Basic - pakket 6 stuks + EXTRA'S!

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Lei Tsuga canadensis
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Geleverde stam hoogte: 180 cm
Afmetingen rek (b x h): 180 x 110 cm
Totale hoogte leiboom: 290 cm
Maximale tussenruimte: 60 centimeter
Te overbruggen afstand minimaal: 1080 cm
Te overbruggen afstand maximaal: 1380 cm
Product-serie: Basic
Beschrijving

Lei-Tsuga canadensis of Lei-Canadese hemlock - Informatie:

Naast de leivorm van de Taxus is de Lei-Tsuga canadensis de enige soort die naalden heeft. Het grootste verschil met de Taxus is de kleur van de naaldjes. Bij de Taxus is dit donkergoen; de Lei-Canadese hemlock heeft grijsgroene naalden en geeft daarmee een ander beeld aan de tuin. Daarnaast groeit de Lei-Hemlock een stuk sneller en is daarmee ook eerder dicht.

 

Standplaats:

Groot voordeel van deze zeer winterharde boom is dat hij ook nog eens wintergroen is. Daarmee is het (samen met de Leivorm van de taxus overigens) de beste keuze voor een groenblijvende leiboom op een wat koudere en open plek. De zacht groen/grijze uitstraling van het loof zorgt ervoor dat de Lei-Tsuga canadensis wat meer op de achtergrond aanwezig is, maar toch voor meer dan voldoende privacy zorgt. Bij de meesten mensen is de Lei-Tsuga niet de eerste keuze voor een leiboom; het is wel een hele goede. 

 

Snoei en onderhoud:

Deze Lei-Tsuga moet regelmatig gesnoeid worden, zodat er geen lange twijgen ontstaan. Bovendien vormen zich snel meer zijscheuten, waardoor de tuinplant goed dicht zal groeien. Snoeien kan het beste in juni gebeuren met zo nodig nog een lichte snoeibeurt in september.

 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

Een keuzehulp voor het kopen van leibomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de Lei-Tsuga canadensis  klik hier!     De Lei-Tsuga - Basic - pakket 6 stuks + EXTRA'S! | Lei Tsuga canadensis koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.