» Mazus reptans

Mazus reptans

Product informatie

Nederlandse naam: Mazus
Bloeitijd: Mei - Juli
Bloemkleur: Lichtpaars
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: April - September
Verkrijgbaar: April - September
Plantdiepte vijver: -5 / +5 cm
Hoogte volgroeide plant: 5 cm
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Mazus reptans of Mazus - Informatie:

Hoewel dit vaste plantje geen echte waterplant is, zetten we hem toch onder deze categorie. Mazus is uitermate geschikt om de overgang tussen het wateroppervlak van de vijver en de aansluitende border mee op te vullen. Het is een lage tuinplant die bodembedekkend groeit en een zode vormt. Mazus reptans krijgt van mei - juli violetblauwe bloemetjes, die een mooi contrast vormen met de frisgroene bladeren.

 

Standplaats:

Mazus reptans kan goed op een vochtige bodem groeien. Staat deze tuinplant wat droger, dan krijgt hij het al snel lastig. Als er in de rotstuin een vochtigere plek is, maar wel met voldoende zon, dan kan Mazus prima als rotsplant gebruikt worden. 

 

Snoei en onderhoud:

Mazus reptans is winterhard, maar kan tijdens strenge vorst wat schade oplopen. Mocht u dit willen voorkomen, leg dan tijdens strenge vorst een oude deken over de plant en haal deze weer weg als de strenge vorst voorbij is. Dit kan net voldoende zijn om hem zonder vorstschade aan het nieuwe seizoen te laten starten. De Mazus reptans | Mazus koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.